Contacteer ons

Ons team staat dag en nacht klaar voor jullie viervoeters. Bij ons is iedereen welkom. Wij zijn dierenartsen met elk hun eigen specialiteiten, maar wel dezelfde visie. Kwaliteitsvolle eerstelijns diergeneeskunde met onuitputtelijke liefde voor het vak!

Dasivet: Samen sterk

Opgroeien op een boerderij vol dieren, bracht uiteraard een grote liefde voor dieren met zich mee. Ik studeerde samen met mijn verloofde Lobke af als dierenarts in 2005 en richtte me onmiddellijk op de 'grote huisdieren': paarden, runderen, kleine herkauwers, lama’s, alpaca’s, enzovoort.

Mijn focus ligt vooral op een goede, onderbouwde preventieve zorg, inwendige ziekten en het uitvoeren van standaard chirurgische ingrepen met de ondersteuning van een correcte fytotherapie. Meedenken met de klant, elke situatie individueel beoordelen en in overleg aanpakken is mijn manier van werken. Bedrijfsbegeleiding doe ik ook met heel veel plezier omdat het een ‘team-effort’ is, samenwerken/denken, bespreken, plan van aanpak uitwerken enzovoort. Hiervoor school ik mij uiteraard ook regelmatig bij.

Daarnaast behaalde ik begin 2022 ik mijn officiële diploma als ‘gecertificeerd voedingsconsulent Paard’ na een meerjarige opleiding. Een meerwaarde voor de begeleiding en ondersteuning van alle paarden binnen onze praktijk!

Dierenarts

Sam Daeleman

Dierenarts worden zat er van kleins af aan al in. Met een papa die een ongekende passie en liefde voor paarden had, was het dan ook niet moeilijk dat ik wat van die dierlijke genetica zou overerven.

Sinds mijn afstuderen in 2005 ontferm ik mij nog elke dag heel graag over de kleine huisdieren, gaande van honden & katten tot knaagdieren en vogels. Ik school mij nog steeds graag en heel regelmatig bij op meerdere vlakken. Als 1stelijnsdierenarts sta ik met plezier klaar voor al uw vragen rond uw zieke dier maar met de nodige aandacht rond preventieve zorg, chirurgie waar nodig en mogelijk, spoedgevallen en nog zoveel meer… Tandheelkunde, echografie en interne diergeneeskunde zijn trouwens wel mijn kleine favorietjes.

Uw zieke dier helpen met een duidelijke plan van aanpak, is mijn absolute streefdoel. Kortom, ik verwelkom jullie dieren heel graag op onze landelijke praktijk in de Kempen met mijn beste portie West-Vlaamse dierenliefde.

Dierenarts

Lobke Simoen

Als kind al had ik een grote passie voor dieren. Van groot tot klein, mij kunnen ze allemaal bekoren! De studierichting dierenartsassistente lag dan ook voor de hand. Als dierenartsassistente help ik de mensen met een lach verder aan de balie en aan de telefoon. Ik ontvang jouw beestjes met open armen, zorg voor een aangenaam verblijf en wuif ze ook terug uit. 

Eens thuisgekomen ben ik graag bezig met mijn Quarterhorse George.

Dierenartsassistente

Femke Renne

Ik ben in 2007 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Zoals het cliché het wilt, was ik van jongs af aan gepassioneerd door dieren en stond de keuze om dierenarts te worden dan ook rap vast.

Na mijn afstuderen heb ik wat ervaringen opgedaan in binnen- en buitenland om dan in 2010 in Herent terecht te komen. Het was hier dat ik Lobke leerde kennen en we samen een boeiende, leerrijke periode meemaakten.

In 2015 besloot ik om dan mijn eigen praktijk te beginnen in Boutersem. Ondertussen had ik ook een gezonde interesse ontwikkeld in de interne geneeskunde en de cardiologie in het bijzonder. Hiervoor volgde ik meerdere cursussen van de ESAVS (European School of Advanced Veterinary Studies) en specialiseerde mij ondertussen zo verder in de echocardiografie.

Momenteel combineer ik de eerstelijns diergeneeskunde met de cardiologie en die afwisseling houdt de job boeiend. 

Consulent dierenarts: cardiologie

Lies van Pelt

Mijn passie voor honden en gezondheid heeft me jarenlange ervaring opgeleverd in het behandelen van honden met orthomoleculaire voedingstherapie. Orthomoleculaire therapie richt zich op het herstellen en behouden van de juiste balans van voedingsstoffen (mineralen en vitaminen) in het lichaam, wat op zijn beurt kan helpen bij het voorkomen en behandelen van verschillende gezondheidsproblemen bij honden. Preventie is de basis van mijn vakgebied. 
 
Mijn missie is om een brug te slaan tussen klassieke geneeskunde en holistische geneeskunde, waarbij ik geloof dat de juiste voeding en supplementen, naast de behandeling van de dierenarts, een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de gezondheid van onze viervoeters. 
 
Als voedingsdeskundige zoek ik samen met jou naar de meest passende voeding voor jouw hond of kat, rekening houdende met zijn/haar individuele behoeften en/of klachten. Verder kijk ik uiteraard ook naar jouw wensen en behoeften als baasje. 
 
Naast mijn kennis over honden- en kattenvoeding heb ik een absolute fascinatie voor mycotherapie; het gebruik van medicinale paddenstoelen. Hier ben ik me momenteel in aan het bijscholen.

Orthomoleculair therapeut

Eve Verstappen

Ik ben een echte buitenmens. Vroeger kon je me altijd terugvinden in de lokale manege, waar ik dan ook ben opgegroeid tussen de vele (huis)dieren.

Toen ik de kans kreeg om bij Dasivet aan de slag te gaan heb ik deze dus met beide handen gegrepen. Als assistent zullen jullie me vaak terugvinden achter de balie en net als Femke assisteer en ondersteun ik de dierenartsen. Ik kijk er naar uit om jullie en jullie trouwe viervoeters te ontmoeten!

Dierenartsassistente

Koen Berghmans

Mijn naam is Bas, Basje voor de vrienden. Ik ben bij Dasivet afgezet een 8-tal jaren geleden, ik woog toen maar 80 gram! Ze hebben mij hier toen heel veel flesjes en liefde gegeven waardoor ik nu een echte grote jongen ben.

Mijn taakje binnen Dasivet is dan ook supervisie van de balie, je kan mij bijna altijd daar vinden in mijn gezellige roze mandje. Oh ja, ter info, strelen en aaien vind ik top! 😊

Dasivet mascotte

Bas

Wat klanten zeggen...

Bij Dasivet vonden we al snel de zorg die we zochten voor onze grote roedel honden. Van groot naar klein zijn ze allemaal even welkom en bij gezondheidsproblemen worden zowel symptomen als oorzaak grondig bekeken. Lobke weet van aanpakken en communiceert steeds op een zeer duidelijke, heldere manier waardoor we snel kunnen schakelen voor de gezondheid van onze dieren. De duidelijke informerende rol als dierenarts helpt ons ook steeds om te begrijpen waarom ziektes ontstaan of hoe deze kunnen worden voorkomen. Ook met de nachtelijke interventies bij de geboorte van onze puppy’s kregen we geruststellende ondersteuning.

- Kevin & Kylie, Trimsalon Sniffel Spa

Trimsalon Sniffel Spa

Volgende   →

←   vorige

Toen wij 8 jaar geleden onze geitenboerderij starten zochten we een veearts, en zo kwamen we bij Dasivet terecht. Sam en Stien ondersteunen ons bij onze melkgeiten en lammeren. Ze communiceren en overleggen duidelijk, denken steeds mee over de beste aanpak en we kunnen steeds op hen rekenen wanneer er iets mis is. Daarnaast komen we bij Lobke voor onze twee honden. In het verleden heeft zo ons zo menselijk geholpen en ondersteund.

Dasivet is voor ons een dierenpraktijk waar we met al onze vragen en hulp voor kleine en grote dieren terecht kunnen.  De dierenartsen hebben een warm hart voor dier maar ook voor de mens. Kortom: dierenvriend-arts!

- Tommy en Liv van Geitenboerderij Noorderhoeve

Geitenboerderij Noorderhoeve

Volgende   →

←   vorige

Al sinds zijn prille puppyweken is onze trouwe viervoeter patiënt bij Dasivet. Als onervaren hondenbaasjes, met een ietwat té enthousiaste bordercollie, was er altijd wel wat om bezorgd over te zijn… Dus repten we ons regelmatig richting Trichelhoek waar we elke keer opnieuw heel vriendelijk en begripvol werden onthaald door dokter Lobke. Nu zijn we vele bezoekjes later en kunnen we nog steeds rekenen op een deskundige en uitstekende service. Lobke neemt uitgebreid de tijd om naar onze bekommernissen te luisteren, denkt mee en stelt ons steeds gerust. Doorheen de jaren hebben we Lobke en het ganse team leren kennen als gedreven dierenartsen die voor elke patiënt tot het uiterste gaan. Hun aanpak is professioneel en tegelijkertijd ook persoonlijk, met een warm hart zowel voor de patiënten als voor hun baasjes. Echt een aanrader voor alle baasjes die op zoek zijn naar de beste zorgen voor hun lieverds. 

- Karin & Luc

Al sinds zijn prille puppyweken is onze trouwe viervoeter patiënt bij Dasivet. Als onervaren hondenbaasjes, met een ietwat té enthousiaste bordercollie, was er altijd wel wat om bezorgd over te zijn… Dus repten we ons regelmatig richting Trichelhoek waar we elke keer opnieuw heel vriendelijk en begripvol werden onthaald door dokter Lobke. Lobke neemt uitgebreid de tijd om naar onze bekommernissen te luisteren, denkt mee en stelt ons steeds gerust. Doorheen de jaren hebben we Lobke en het ganse team leren kennen als gedreven dierenartsen die voor elke patiënt tot het uiterste gaan. Hun aanpak is professioneel en tegelijkertijd ook persoonlijk, met een warm hart zowel voor de patiënten als voor hun baasjes. Echt een aanrader voor alle baasjes die op zoek zijn naar de beste zorgen voor hun lieverds. 

- Karin & Luc

Luka, 6 jaar

Volgende   →

←   vorige

Ik kom al jaren bij Lobke en het team met mijn twee Ragdolls Nell en Charlie. In 2020 werd er bij Charlie een auto-immuunziekte vastgesteld. Lobke volgde hem supergoed op, deed extra controles waar nodig, en was er ook voor mij als bezorgd baasje voor de mentale steun :-)

Ik ben zo dankbaar voor haar goede zorgen, dat ze mij ook nauw betrok bij de behandeling en me telkens goed informeerde... en dat Charlie nu weer een happy en gezond beestje is!

- Hanne Sterckx

Nell & Charlie, 5 en 4 jaar

Volgende   →

←   vorige

Querido van de Donauhoeve, pallietert door het leven als een echte ‘bon vivant’! Maar door zijn buitensporig enthousiasme is hij ook regelmatig te gast bij zijn lieve dierendokter, Lobke. Zij is dan steeds zijn reddende engel na alle gekke uitspattingen, zoals eten van sokken, wespen, zalfjes en zelfs eens een proevertje van een stukje zeekwal, naaiwerk na ontstuimig balwerk in de struiken,... Kortom, onze flierefluiter heeft al meermaals beroep gedaan op ‘zijn dokter Lobke’! Querido, en ook wij, kunnen steeds op jouw goede zorgen rekenen.

Dankjewel dus voor je goede en vooral lieve raad en daad!

- Dikke slebber van onze vrolijke ‘spring in ’t veld’, Querido

Querido, 6 jaar

Volgende   →

←   vorige

Toen mijn Spaanse Podenco Thaïs eind 2020 ziek werd nam ik contact op met Dasivet en kon ik diezelfde dag bij hen langs komen. Al snel volgde de diagnose van auto-immuunziekte: zorg op lange termijn zou nodig zijn. Sindsdien ga ik nog steeds maandelijks met Thaïs bij Dasivet op controle. Het grote voordeel bij Dasivet is ook dat de nodige bloedonderzoeken ter plekke kunnen gebeuren, waardoor resultaten heel snel binnen zijn en medicatie kan worden aangepast.

De begeleiding bij Dasivet is persoonlijk en je voelt de betrokkenheid van het ganse team. Bij vragen of zorgen kan je steeds bij hen terecht. Omdat Thaïs rustiger is met haar compagnon Mitch aan haar zijde, is ook hij meer dan welkom. Bij elk bezoekje krijgen de 2 schatjes van patatjes steeds een lekkere traktatie… dus een dierenartsbezoek is allang niet meer zo eng!

- Mieke Geypens

Thaïs en Mitch, 7 jaar

Volgende   →

←   vorige

Als sinds mijn verhuis naar Eindhout, nu meer dan 15 jaar geleden, vertrouw ik op Sam en zijn collega’s als dierenarts voor mijn merrie Welle en shetlander Pino. Pino had serieuze ademhalingsproblemen bij aankomst, maar dankzij het goede advies van Dasivet is hij alweer vele jaren een frisse en ondeugende pony.

Mijn merrie is eerder terughoudend als de dierenarts het erf opkomt. Inspuitingen zijn een uitdaging, maar door de geduldige aanpak van Sam en Stien lukt het steeds om de juiste zorg te geven. Ondertussen is Welle bijna 24 jaar! Dit brengt nieuwe kwaaltjes en uitdagingen met zich mee. Met het advies en begeleiding van Dasivet vertrouw ik erop dat er nog een aantal mooie jaren zullen volgen!

- Eef De Krock

Pino en Welle

Volgende   →

←   vorige

Lobke is een dierenarts uit de duizenden! Ze zet elke keer alles op alles om mijn konijntjes te kunnen helpen en ze is ook steeds op de hoogte van de nieuwste behandelingen. Steeds ga ik er met een gerust gevoel buiten.

De assistenten zijn ook heel lief en behulpzaam zowel in de praktijk als aan de telefoon.

- Tina

Konijntje Moppie

Volgende   →

←   vorige

Wij zijn zeer tevreden van de diensten van Dasivet! Ze geven al jaren de beste veterinaire zorgen aan mijn 3 paardjes. Wanneer mijn oudste paard een enorme koliek aanval kreeg na een operatie waren zij er bijzonder snel bij en zorgden ze ervoor dat mijn paardje Flits, ondertussen een jaar later, nog steeds bij ons mag zijn.

De Dasivet Dierenartsen zijn echt toppers!

- Sharona Beutels

Paardjes Flits, Didi en Kampina

Volgende   →

←   vorige

Toen we 7 jaar geleden verhuisden naar klein-vorst waren we op zoek naar een goeie en betrouwbare dierenarts. Toevallig terecht gekomen bij Dasivet. Sindsdien is onze relatie gebaseerd op vriendschap en vertrouwen. Nooit hadden we zo'n dierenarts zoals Lobke die steeds bereikbaar en beschikbaar was en is voor onze honden. Ook haar hele Dasivet team is geweldig.

Als fokker van Engelse Cocker Spaniels en Briards konden we ons geen betere dierenarts voorstellen. Hopelijk blijft onze relatie verder gaan en wij kunnen jullie alleen maar aanbevelen bij anderen.

- Joanna en Marc

Cocker Spaniel Amore

Volgende   →

←   vorige

Dasivet verzorgt al jaren mijn 2 hondjes met alle liefde en zorg die ze te bieden hebben! Mijn Boerenfox had een panische angst voor dierenartsen door vorige ervaringen en Lobke pakte dit perfect aan. Hierdoor kan hij zonder problemen worden onderzocht door Lobke en dit zelfs zonder muilband! (Wat in het verleden bij andere dierenartsen niet mogelijk was).

Bij mijn ander hondje (een Pincher) is door Lobke haar correcte optreden tijdig kanker ontdekt en heeft ze dit mijn een chemobehandeling perfect overleefd zonder gevolgen!

- Sharona Beutels

Dobby en Malou

Volgende   →

←   vorige

Lees meer

Daarnaast bieden wij diensten aan voor zowel kleine als grote herkauwers, alpaca’s en lama’s.

Herkauwers

Lees meer

Ook voor de zorg voor uw paarden en ezels kan u steeds bij ons terecht.

Paarden

Lees meer

Als eerstelijnspraktijk bieden wij diensten aan voor uw hond, kat, knaagdier of vogel.

Huisdieren

info wachtdienst

bel ons

Maak afspraak

Trichelhoek 7,
2430 Eindhout-Laakdal

Voor spoedgevallen 24/7 bereikbaar via het onderstaand telefoonnummer. Buiten onze openingsuren kom je mogelijks bij de wachtdienst terecht. 

U kan zelf een online afspraak maken voor uw kleine huisdieren of ons hiervoor telefonisch of via email contacteren. Indien het gaat om afspraken voor paarden of herkauwers, of voor operaties, röntgenfoto’s, echografieën of andere diepgaande diagnostiek, gelieve dan altijd telefonisch of via email een afspraak te maken.

Contact en bereikbaarheid

info wachtdienst

Contacteer ons

info@dasivet.be
014 75 05 03

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle Dasivet nieuwtjes!

Blijf op de hoogte

Met deze nieuwsbrief krijg je nieuwtjes over onze praktijk, weetjes over de verzorging van jouw viervoeter en nieuwe blogartikels recht in jouw mailbox. Zo blijf je steeds op de hoogte van waar wij bij Dasivet mee bezig zijn!